Lijkt het jou leuk om in een ziekenhuis of verpleeghuis te werken? Om een huisarts of tandarts te assisteren? Of mensen met problemen te begeleiden? Kijk dan bij de opleidingen in Zorg & Welzijn. Ook als je wilt assisteren in het onderwijs.

Iets betekenen voor een ander

Mensen die in zorg, welzijn en het onderwijs werken, zijn vaak helpers. Ze vinden het fijn om iets te betekenen voor anderen. En ze kunnen met veel verschillende mensen omgaan, van jong tot oud. Je kunt kiezen voor een medisch gerichte opleiding. Bijvoorbeeld Verpleging en verzorging of Apothekers-, Dokters- of Tandartsassistent. Maar je kunt ook kiezen voor Maatschappelijke Zorg of Sociaal Werk. Wil je in het onderwijs werken, dan vind jij vast iets bij Pedagogisch Werk.

Lisa is tweedejaarsstudent Verpleegkunde en loopt stage op een revalidatie-afdeling voor orthopedische ingrepen. Vanwege het coronavirus is de afdeling omgebouwd tot corona-unit en ontvangen ze mensen die vanuit het ziekenhuis komen. ‘De mensen zijn ontzettend dankbaar dat wij er zijn. Dat is zo fijn om te horen!’

Lees het hele interview met Lisa

Welke richting past bij jou?

Hieronder vind je alle richtingen binnen Zorg & Welzijn van het Horizon College. Kies de richting die het best bij jou past en ontdek uit welke opleidingen je kunt kiezen.

8 DECEMBER 2021

VAN 16:00 TOT 20:00 UUR

ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND

16 & 17 FEBRUARI 2021

VAN 18:00 TOT 21:00 UUR

PURMEREND

3 MAART 2021

VAN 16:00 TOT 20:00 UUR

ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN