Anja Grootoonk is de bestuurder van onze school. Ben je benieuwd naar haar schoolervaringen en wat zij nu zo leuk vindt aan ‘baas’ zijn van het Horizon College?

Wat was je favoriete opleiding en waarom?

Het leukste vond ik sociale wetenschappen omdat je daar veel leert over hoe mensen samen leven, met elkaar omgaan en hoe verschillende culturen er uitzien.

Hoe was jouw tijd als student?

Best serieus. Ik was al jong getrouwd en had dus gewoon een huis en een huishouding en later ook werk naast mijn studies.

Zou je in deze tijd student willen zijn?

Ik denk dat student zijn in elke tijd leuke en minder leuke kanten heeft maar dat het belangrijk is om er voor jezelf het beste uit te halen. Ik wens dat onze studenten in elk geval van harte toe.

Hoe zie jij de toekomst van het onderwijs sinds we met corona te maken hebben?

In de toekomst zullen we bepaalde onderdelen van ons onderwijs online

blijven aanbieden, denk ik. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en ons allemaal goed is bevallen. Het is leuk om de kansen en de vernieuwing die het ons en de studenten heeft opgeleverd voluit te blijven gebruiken en uit te bouwen.

Studeer je nog wel eens of volg je nog weleens een cursus?

Jazeker, ik heb naast mijn werk altijd opleidingen, nascholing en korte programma’s gevolgd. Ik vind dat heel belangrijk. Het houdt je scherp en fris. Je krijgt nieuwe ideeën en inzichten en je leert nieuwe mensen kennen.

Welke tips heb je voor nieuwe studenten?

Haal vooral het beste uit jezelf. Doe waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt.

Waarom ben je bij het Horizon College gaan werken?

Een beroep/vak leren is heel mooi en heel belangrijk, voor studenten, bedrijven, instellingen en voor de maatschappij. Ik geniet er van om de school een plek te laten zijn waar

iedereen kan leren en zich kan ontwikkelen. De school ook een betekenisvolle plek te laten zijn in deze regio.

Wat is er leuk aan om de ‘baas’ van het Horizon College te zijn?

Het woord ‘baas’ vind ik niet zo fijn. Ik werk veel liever samen en lever dan goede resultaten met mensen. Dat wat ik goed kan, noemen we dan ‘baas’, maar is gewoon een deel van het geheel.

Wat vind je leuk om in jouw vrije tijd te doen?

In mijn vrije tijd ben ik graag thuis, dat klinkt misschien een beetje saai. Maar ik woon op een prachtige plek met veel dieren en een moestuin. Ik ben dus veel buiten, in mijn oude kleren en klompen of laarzen.

Wat is je favoriete huisdier?

Geen, ik houd van al mijn dieren. Paarden, een schaap, varkens, eenden, kippen, honden en een kater. Beetje veel….dat wel.