Ben je fit en representatief? Dan is Uniformberoepen iets voor jou! De naam zegt het al: het zijn beroepen waarbij je een uniform draagt.

Heb jij alles in huis?

Als je de opleiding Veiligheid & Vakmanschap volgt, ga je in de toekomst aan de slag bij de Koninklijke Landmacht, infanterie, cavalerie of de (luchtdoel)artillerie. Je leert, werkt en leeft in een militaire omgeving en voert taken uit op de kazernes en in het (militaire) veld. Goed samenwerken, instructies geven en uitvoeren is een must. En... daarnaast moet je het niet erg vinden om lang van huis te zijn. Werk je liever in de Beveiliging of Handhaving? Dan is het belangrijk dat je onder druk de juiste beslissingen kunt nemen en dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Ben je ook klantvriendelijk, niet bang om mensen aan te spreken op hun gedrag en kun je goed met mensen omgaan? Dan heb je alles in huis voor deze opleidingen!

Skilled for life noemt defensie het. De opleidingen waarmee je bij defensie aan de slag kunt richten zich niet alleen op het behalen van een diploma. Maar ook op vorming, houding en gedrag. Hierdoor leer jij jezelf veel beter kennen, weet je heel snel waar je goed in bent en ben jij in staat om door middel van feedback en zelfreflectie jouw leerbehoefte vast te stellen. Dit resulteert in een hoge mate van zelfstandigheid.

Welke richting past bij jou?

Hieronder vind je alle richtingen binnen Handhaving & Veiligheid van het Horizon College. Kies de richting die het best bij jou past en ontdek uit welke opleidingen je kunt kiezen.