Bij het Horizon College kun je kiezen uit meer dan 130 verschillende mbo-opleidingen. Maar er is meer! Wist je dat je bijvoorbeeld ook als Entree-student van harte welkom bent? Of heb je havo gedaan en wil je een vwo-opleiding volgen in een andere schoolomgeving? Dan is vavo het juiste alternatief voor je. Vavo biedt jou een kans om alsnog een diploma of certificaat te halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau.

Entree

Wij vinden het belangrijk dat iedere student de ruimte krijgt om te ondervinden wat zijn of haar sterke kanten zijn. Daardoor ontdek je welk beroep goed bij je past.

Op het Horizon College leer je hoe je goed in een bedrijf kunt werken en je werkt daarbij ook aan je eigen ontwikkeling. Er zijn meerdere opties om uit te kiezen: de Taalschakelklas, Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud, Assistent Horeca, Voeding & Voedingsindustrie, Assistent Mobiliteitsbranche, Assistent Logistiek, Assistent Verkoop/Retail, Assistent Installatie- & Constructietechniek, Assistent Dienstverlening & Zorg.

Vavo

Ben je gezakt voor je eindexamen? Ben je twee keer blijven zitten? Of wil je bijvoorbeeld andere vakken in je pakket? Kom naar het vavo!

Het vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs) biedt jou een kans om alsnog een diploma of certificaat te halen op vmbo-tl, havo-, of vwo-niveau. Een groot voordeel van het volgen van onderwijs op het vavo is de flexibiliteit; langzamer studeren, sneller studeren of een deelstudie doen. Het vavo is door de overheid erkend en gesubsidieerd onderwijs en toegankelijk voor leerlingen vanaf 18 jaar. Ben je 16 of 17 jaar, dan kan jouw vo-school je detacheren.

Oud-student Celine haalde haar diploma via vavo. Celine: ‘Ik werd te laag ingeschat en wilde bewijzen dat ik het diploma kon halen en dat lukte. Ik wilde meer en besloot vervolgens de havo te doen en afgelopen voorjaar heb ik ook mijn vwo-diploma behaald. Toen ik hoorde dat ik geslaagd was heb ik een kwartier gehuild van blijdschap.’

Lees het hele interview met Celine

Welke richting past bij jou?

Hieronder vind je meer informatie over Entree & Vavo.